-->

Παναγιωτης Κλακικος Υποψηφιος Δημαρχος Σουφλιου

Παναγιωτης Κλακικος Υποψηφιος Δημαρχος Σουφλιου
Παναγιωτης Κλακικος Υποψηφιος Δημαρχος Σουφλιου

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ''ΣΥΜΦΩΝΙΑ'' ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ

Ποια συμφωνία; Το Βερολίνο τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr παρουσίασε νέο πακέτο προαπαιτούμενων στην Αθήνα, εκτός και πέραν όλων των άλλων που έχει δεχθεί η κυβέρνηση και η αίσθηση που υπάρχει στο Μαξίμου είναι ότι "απλά το Βερολίνο δεν θέλει συμφωνία" και βρίσκει ως
αφορμή την αίτηση νέων μέτρων. 

Η Γερμανία πρακτικά ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα σε μία άτακτη υποχώρηση, τον οδήγησε να υπογράψει νέο μνημόνιο ψηφίζοντας σκληρά μέτρα με δύο νομοσχέδιο, εμβόλισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ζητάει νέα προαπαιτούμενα όχι για να υπογραφεί η συμφωνία που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά για ένα πρόγραμμα-γέφυρα μόνο και μόνο να πληρωθεί η δόση των 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου. 

Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο των Γερμανών με στόχο να υπονομεύσουν τον Αλέξη Τσίπρα, να τελειώνουν με την Αριστερά, που ολοκληρώνεται με την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Αυτός είναι εξ’ αρχής ο στόχος του Σόιμπλε και της Μέρκελ που παρά τις δήθεν διαφωνίες τους συμφωνούν πώς πρέπει να «τελειώνουν» με την Ελλάδα. 

Μας οδηγούν απλά σε μία συντεταγμένη έξοδο από την Ευρωζώνη και ακόμη ορισμένοι στην Ελλάδα αναρωτιούνται αν θα έπρεπε να υπάρχει plan B εκ μέρους της κυβέρνησης, κατηγορώντας τον Γιάνη Βαρουφάκη για κρυφό σχέδιο υπονόμευσης της χώρας. Ποιοι; Αυτοί που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και την καταδίκασαν να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι για τα επόμενα πολλά χρόνια. 

Ο Σόιμπλε σε καμία περίπτωση δεν θέλει να υπογραφεί συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου και θα κάνει ότι μπορεί να την αποτρέψει προτείνοντας ένα νέο πρόγραμμα-γέφυρα, το οποίο όμως για να το πάρει η Ελλάδα θα πρέπει να ψηφίσει νέα προαπαιτούμενα. Ποια είναι αυτά; Μειώσεις στις συντάξεις κατά 30%, μείωση του κατώτατου μισθού γιατί τώρα είναι πολύ υψηλός, νέοι φόροι κ.α. Και ακόμη η διαπραγμάτευση δεν έχει ξεκινήσει. 

Ήδη πίσω από τη φαινομενικά επικοινωνιακής υφής κόντρα της κυβέρνησης με τους δανειστές για το κατάλυμα, το μέρος διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων και την είσοδο των εκπροσώπων των δανειστών στα υπουργεία, βρίσκεται η πρώτη μεγάλη μάχη που δίνει η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής. 

Αυτή δεν είναι άλλη από την προσπάθεια για άμεση υπογραφή του συμφωνηθέντος Μνημονίου των 85 δισ. ευρώ, την ώρα που οι πιστωτές πιέζουν για κύρωση και τρίτης δέσμης προαπαιτούμενων μέτρων μέσα στον Αύγουστο. 

«Δε θα υπάρξει τρίτο πακέτο με προαπαιτούμενα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» τόνισε. 

Εδώ και τρεις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί μέσω του «γαλλικού κλειδιού», Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είναι αυτός που βοήθησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο ναρκοπέδιο των Βρυξελλών, να κάμψει τις απαιτήσεις των πιστωτών, με το αποτέλεσμα ωστόσο να είναι μέχρι στιγμής αβέβαιο. 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στον Γάλλο Πρόεδρο ότι ούτε στη συμφωνία της Συνόδου της Ευρωζώνης ούτε στις δύο επιστολές του υπουργού Οικονομικών προς τον ESM αναφέρεται ότι θα υπάρξει και τρίτη δέσμη προαπαιτουμένων πριν από την ψηφοφορία για το νέο πρόγραμμα στις 18 Αυγούστου. 

«Για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου» ανέφερε κυβερνητικά πηγή, επισημαίνοντας ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και η πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. 

Στο κυβερνητικό επιτελείο επιχειρείται να αποφευχθεί με οποιοδήποτε κόστος ένα τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων μέσα στον Αύγουστο, καθώς οι ενδοκυβερνητικοί συσχετισμοί και η ισορροπία τρόμου που έχει διαμορφωθεί με την οριακή υπέρβαση των 120 βουλευτών μετά και τις διαρροές, καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την υπερψήφιση και ενός νέου πακέτου μέτρων πριν την οριστική συμφωνία για την εκταμίευση των πρώτων χρημάτων του ESM. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου οι πιέσεις για τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων εκτιμώνται ως η ύστατη προσπάθεια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των δορυφόρων του για να πετύχουν την εν τοις πράγμασι ακύρωση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής με στόχο την επαναφορά του σεναρίου του Grexit. Ως εκ τούτου, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει την παρέμβαση Ολάντ σε Βρυξέλλες και Βερολίνο ώστε να καμφθούν οι πιέσεις για τρίτο πακέτο μέτρων πριν την οριστική συμφωνία. 

Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου ζητούν μετ' επιτάσεως το κλείσιμο της συμφωνίας μέχρι τις 20 Αυγούστου, ώστε να μη χρειαστεί να χρηματοδοτική γέφυρα για το ομόλογο της ΕΚΤ που ωριμάζει ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που θα συνοδεύεται από νέα προαπαιτούμενα και να μπορέσει η κυβέρνηση να δρομολογήσει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις για να βγει από τη δυσχερή θέση που έχει βρεθεί, όντας πλέον κυβέρνηση μειοψηφίας. 

Στόχος είναι για τον Αλέξη Τσίπρα η άμεση προσφυγή σε ανοιχτό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεκαθαρίσει το μέτωπο στο εσωτερικό του κόμματός του και εν συνεχεία η προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο, ώστε να μπορέσει με νωπή λαϊκή εντολή και «καθαρή» επικράτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα αλλά και να προχωρήσει στη διακυβέρνηση της χώρας. 

Κάτι τέτοιο ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού φαίνεται πώς οι Γερμανοί του έστησαν μία παγίδα και τον εγκλώβισαν στις συμπληγάδες του μνημονίου, της τρόικας και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας