-->

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Τσίπρας στην ΚΟ: Εγώ δεν θα γίνω Παπαδήμος - Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί

Όλα τα βλέμματα πέφτουν τώρα στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με θέμα την έγκριση της πρότασης που υπέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Εν μέσω αντιδράσεων εκ μέρους
στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνουν ότι "σέρνονται" σε αυτή τη διαδικασία, με εντονότερη της Αριστερής Πλατφόρμας με πληροφορίες να κάνουν ήδη λόγο για παραίτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, "Δεν πιστεύω ότι ο Λαφαζάνης θα διασπάσει το κόμμα και θα ρίξει την Κυβέρνηση" δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στενοί συνεργάτες του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης διαψεύδουν τις φήμες για παραίτηση του.

Ωστόσο στις 9.30 ξεκίνησε η συνεδρίση και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν είχε εμφανιστεί.Προσήλθε στη συνεδρίαση στις 10 το πρωί χωρίς να δεχτεί να κάνει δήλωση. Η άφιξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη έγινε αφού είχε ολοκληρώσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνεδρίαση, που πραγματοποιείται στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, είναι κλειστή.

Η ομιλία του πρωθυπουργού

Σε περιγραφή της κατάστασης και των εξελίξεων των τελευταίων ημερών προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση πήρε εντολή να φέρει μια καλύτερη συμφωνία σε σχέση με το τελεσίγραφο που της είχε δoθεί στο Eurogroup και ότι δεν πήρε εντολή να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις» και πως «αυτό που έχει σημασία είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις». Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει «Παπαδήμος», συμπληρώνοντας ότι «εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί» και πως «ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί». 

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς. 

Δηλώσεις πριν την έναρξη της ΚΟ

Η Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου προσερχόμενη στη συνεδρίαση μίλησε για συνεκτικότητα του κόμματος γιατί αυτό είναι "το όπλο της Αριστεράς".

Σίγουρα πάντως η συνεδρίαση αναμένεται να είναι θυελλώδης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης προσερχόμενος δήλωσε ότι πιστεύει ότι "η συμφωνία θα περάσει".

Εμείς ασχολούμαστε με ειδήσεις όχι με φήμες δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αθανασίου

"Απλά σήμερα μιλάμε στην Βουλή", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φίλης προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας δήλωσε: "Θα τα ακούσετε όλα πολύ σύντομα"

"Είμαι αισιόδοξος ότι θα συζητήσουμε και όλα θα πάνε πολύ καλά", δήλωσε καιο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Όλα θα πάνε καλά. Δεν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη να ρίξει μια κυβέρνηση τεσσάρων μηνών» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής

Η διαδικασία

Ο πρωθυπουργός, χρειάζεται το «ναι» και των βουλευτών και των κομματικών στελεχών.

Αμέσως μετά το κείμενο των μέτρων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που προβλέπει μία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Βουλής και μία της Ολομέλειας, οι οποίες σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης μπορούν να συμπτυχθούν σε μία ημέρα, θα ψηφιστεί από την ολομέλεια το αργότερο μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Με την έγκριση της βουλής ανά χείρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, προκειμένου σε μία διαπραγμάτευση - εξπρές να κλείσουν τη συμφωνία. Όταν και εάν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το τελικό  κείμενο θα έρθει εκ νέου προς έγκριση στη.

Ακόμη όμως και στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση συνεχιστεί, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα επιτρέψει και πάλι την αύξηση του ELA ώστε να μη "στερέψουν" τα ATMs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας