-->

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

2.000 καμένα στρέμματα ο απολογισμός της φωτιάς στη Σαμοθράκη - Ευχαριστίες του Δημάρχου Σαμοθράκης

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή και συντονισμένη προσπάθεια κατάσβεσης και ελέγχου της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουλίου στην περιοχή Τούρλη - Κατσαμπά - Μπαράκ - Ξήρια της
Σαμοθράκης...

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 9:30 το βράδυ της 22ας Ιουλίου στην περιοχή Κατσαμπά σε σημείο όπου η οδική πρόσβαση ήτα αδύνατη και έπνεαν άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ. Γρήγορα απέκτησε μεγάλο μέτωπο το οποίο έφτασε μέχρι και τα 3,5- 4 χλμ με παράλληλα μεγάλο ύψος λόγω των ψηλών δέντρων που κατέκαψε στο πέρασμα της. Χάρη στην προσπάθεια πρωτίστως των ντόπιων και στη συνέχεια των ισχυρών κατασβεστικών δυνάμεων που έφτασαν τις πρωινές ώρες από την Αλεξανδρούπολη περιορίστηκε και τελικά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το επόμενο πρωί.

Στη φωτιά επιχείρησαν από τις 21:30 έως τις 05:00 οι τοπικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αποτελούμενες από 22 στελέχη και 5 οχήματα, το σώμα εθελοντών πυροσβεστών του Δήμου Σαμοθράκης αποτελούμενο από 10 άτομα, 2 πυροσβεστικά οχήματα και 2 μηχανήματα έργου, πεζοπόρο τμήμα του Στρατού και οχήματα καθώς και πλήθος εθελοντών δημοτών και επισκεπτών οι οποίοι συνεργάστηκαν αποτελεσματικά προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς, η οποία κατά περιόδους κινδύνεψε να φτάσει στον οικισμό της Καμαριώτισσας, ενώ απείλησε οικίες στην περιοχή Ποταμιά αλλά και το τοπικό βενζινάδικο. 

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τους κατοίκους για την συμβολή τους οι οποίοι με τρακτέρ, υδροφόρες και ότι άλλο μέσο διέθεταν αλλά και ατομικά ενήργησαν άμεσα για την ενδυνάμωση των ομάδων πυρόσβεσης, συγχαίρει ιδιαιτέρως την Διοίκηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης για τον επιτυχή συντονισμό των ενεργειών και των επιμέρους ομάδων, τα στελέχη του πυροσβεστικού κλιμακίου για την αποτελεσματικότητα τους, τη Διοίκηση και τα στελέχη του 41 Συντάγματος Πεζικού "Σαράντα Εκκλησιές", την Αστυνομία, το Λιμενικό, το Δασαρχείο το τοπικό τμήμα ΔΕΔΔΗΕ και τέλος τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Γαλατούμο για τον συντονισμό των τεχνικών ενεργειών του Δήμου καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου, μόνιμους και συμβασιούχους. 

Σημαντικό αλλά και άμεσο ήταν το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονία; - Θράκης Γιώργου Παυλίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη, οι οποίοι συνέδραμαν μέσω των υπηρεσιών τους στην ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων αλλά και της Πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης, της 12ης Μεραρχίας, της Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, της ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι συνέβαλλαν τόσο με την αποστολή οχημάτων όσο και ανθρώπινου δυναμικού, κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν καταστράφηκαν οικίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώθηκε και από την Στρατιωτικής Ηγεσία στην ευθύνη της οποίας ανήκει η τοπική μονάδα αλλά και από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Μια πρώτη αποτίμηση της ζημιάς καταγράφει περί τα 2.000 στρέμματα δασών και βοσκότοπων αλλά και ελαιόδεντρων, αμυγδαλεώνων, περιορισμένων κυψελών, καλυβών κτηνοτρόφων καθώς και περιφράξεων, ζημιές που επιβαρύνουν κυρίως τον κτηνοτροφικό τομέα στο νησί πέραν της περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει επιτελεστεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας