-->

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

14 μήνες για την απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικού , καταδικάστηκε 77χρονη Ελληνογαλλίδα

Φυλάκιση ενός έτους, δύο μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ, κόστισε τελικά στην 77χρονη Ελληνογαλλίδα η προσπάθεια της να δωροδοκήσει αστυνομικό ώστε να γραφτεί κατά δέκα χρόνια νεώτερη στην ταυτότητα που θα εξέδιδε!

Η 77χρονη μετά τη σύλληψη της από τους αστυνομικούς της Καλύμνου, παραπέμφθηκε
στο αυτόφωρο κατηγορούμενη για απόπειρα δωροδοκίας και για πλαστογραφία. Η δίκη της 77χρονης έγινε χθες από το αρμόδιο δικαστήριο στην Κω όπου και κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ για την πρώτη κατηγορία και έξι μήνες φυλάκιση για την πλαστογραφία με αναστολή (κατά συγχώνευση ένα έτος και 2 μήνες φυλάκιση και 5000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο).

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες οπότε και η 77χρονη εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και δήλωσε ότι είχε χάσει την αστυνομική της ταυτότητα.

Έτσι στις 6 Ιουλίου 2015 το πρωί πήγε στο Γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων προκειμένου να εκδώσει μία καινούρια. Εκεί προσκόμισε στον υπεύθυνο αστυνομικό μία οικογενειακή κατάσταση που φερόταν να είχε εκδοθεί από δήμο της Αθήνας και η οποία κατά τον έλεγχο ταυτοποίησης που έκανε ο αστυνομικός διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστή.

Όταν ο αστυνομικός ενημέρωσε την 77χρονη για την πλαστότητα του εγγράφου, εκείνη του είπε ότι ήθελε να του μιλήσει ιδιαιτέρως. Μόλις έμειναν μόνοι τους η 77χρονη είπε στον αστυνομικό πως ήθελε οπωσδήποτε να προχωρήσει η όλη διαδικασία και έβγαλε από τη τσάντα της ένα φάκελο που περιείχε τρεις δεσμίδες με το ποσό των 5000 ευρώ η κάθε μία και το έδωσε στον αστυνομικό, προσθέτοντας πως «αν η υπόθεσή μας παρουσιάζει και άλλες δυσκολίες, εγώ θα επανέλθω», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως θα του έφερνε άλλες τρεις δεσμίδες με το ίδιο ποσό!

Ο αστυνομικός ζήτησε από την 77χρονη να περιμένει, βγήκε από το γραφείο και όταν επέστρεψε ήταν μαζί με τους συναδέλφους τους οι οποίοι και την συνέλαβαν για πλαστογραφία και απόπειρα δωροδοκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η "Ροδιακή" η Ελληνο-γαλλίδα που κατοικεί στο νησί της Καλύμνου είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει τη νέα αυτή ταυτότητα προκειμένου να πετύχει ευεργετικές διατάξεις του νόμου στη Γαλλία σε ότι αφορά τη συνταξιοδότησή της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας