-->

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Η Ελλάδα το πρώτο μη ιδρυτικό-μέλος των BRICS

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που έρχονται από την Αγία Πετρούπολη και αλλάζουν όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα στην παγκόσμια ισορροπία ισχύος! Η ελλάδα θα είναι το πρώτο μη ιδρυτικό μέλος των BRICS!

Στο θέμα της ένταξης της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS επανήλθε ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης,
με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

«Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο των προκαταρκτικών συζητήσεων προκειμένου να ενταχθούμε στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS ώστε η Ελλάδα μόλις ξεκινήσει να λειτουργεί η τράπεζα να γίνει ισότιμo μέλος. Θα είμαστε ένα από τα πρώτα μη ιδρυτικά μέλη» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό οι συζητήσεις για το θέμα ήταν πολύ θετικές και ο πρόεδρος της αναπτυξιακής τράπεζας Κουνταπούρ Βαμάν Καμάθ, δήλωσε ότι θα στηρίξει την απόφαση της Ελλάδα να γίνει μέλος της τράπεζας όταν υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Άντον Σιλουάνοφ η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα θα ξεκινήσει να λειτουργεί πριν τη σύνοδο των Brics στη ρωσική πόλη Ούφα το διήμερο 9-10 Ιουλίου.

Nεότερες πληροφορίες που έρχονται από την Αγία Πετρούπολη, οριστικοποιούν το ποσό της προκαταβολής που θα δεχτεί η Ελλάδα για τον "Greeek Stream" στα 3 δισ.ευρώ!

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε επίσημα τα χέρια με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, και οι δύο πλευρές και δεσμεύονται ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα περάσει μέσα από το ελληνικό έδαφος και θα ονομάζεται «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός».
 
Η νέα κοινή εταιρεία για τον αγωγό θα είναι με τη συμμετοχή ως στρατηγικών επενδυτών (ή ιδρυτών), της VEBCapital και της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ - ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ο προυπολογισμός του έργου είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ.

Τα συμβαλλόμενα μέρη - ιδρυτές θα οριστούν από την ελληνική κυβέρνηση για την πλευρά της Ελλάδας, ενώ ο «Ρώσος Ιδρυτής» θα καθοριστεί από τη ρωσική πλευρά, με σκοπό την από κοινού σύσταση της «Εταιρείας Ειδικού Σκοπού», η οποία θα είναι και ιδιοκτήτης του αγωγού.
Αυτό σημαίνει η εταιρεία που θα ιδρυθεί από τα Ιδρυτικά Μέρη της Ελλάδας και της Ρωσίας, υπό τη δικαιοδοσία που θα συμφωνηθεί από τα Ιδρυτικά Μέρη, με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου. Προφανώς, από την ελληνική πλευρά σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η ΔΕΠΑ. 

Το έργο για τον αγωγό θα ξεκινήσει το 2016 και η έναρξη της λειτουργίας του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού θα ξεκινήσει έως το τέλος του 2019. 

Τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση; Σύμφωνα με τους όρους που υπέγραψε ο κ. Λαφαζάνης, η ρώσικη πλευρά θα διευκολύνει την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την απόκτηση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την υλοποίηση και την εκτέλεση του Έργου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση από ρωσικές τράπεζες, όπως ανέφεραν πηγές από την ελληνική κυβέρνηση. 

Η εν λόγω χρηματοδότηση θα γίνει σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Μελέτης Σκοπιμότητας που θα εκπονηθεί σε συνέχεια της υπογραφής του παρόντος Μνημονίου και η οποία χρηματοδότηση θα δοθεί με την εγγύηση του οικονομικού οφέλους της διέλευσης φυσικού αερίου από τον Νότιο Ευρωπαϊκό Αγωγό. 

Οι δύο πλευρές δεσμεύονται να διευκολύνουν την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού ώστε τρίτα μέρη που θα υποδειχθούν από τον Ρώσο Ιδρυτή να δεσμεύσουν έως 100 % της χωρητικότητας του αγωγού για ποσότητες φυσικού αερίου που θα διέρχονται μέσω της ελληνικής επικράτειας, μεταξύ των σημείων εισόδου και εξόδου του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού.   

Επίσης, η ελληνική πλευρά θα προσφέρει κάθε έννομη στήριξη, για την έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού να λάβει κάθε σχετική άδεια ή μελέτη που απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων αδειών σχετικά με την όδευση του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού, την κατασκευή, την περιβαλλοντική και λειτουργική αδειοδότηση καθώς και την σύνδεση με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και την διασύνδεση με συστήματα φυσικού αερίου τρίτων κρατών. 

Παράλληλα, οι μέτοχοι της εταιρείας θα έχουν τα ακόλουθα μερίδια την ημέρα της σύστασής της: Ο Έλληνας Ιδρυτής 50% και ο Ρώσος Ιδρυτής 50%.

Με το εν λόγω μνημόνιο ουσιαστικά η Ελλάδα αποδέχεται τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο από τη Ρωσική Ομοσπονδία καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς του φυσικού αερίου προς τις τρίτες χώρες. Καταγράφεται η πρόθεση να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα αγωγών φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τη Ρωσική Ομοσπονδία και θα διέρχεται μέσω της Μαύρης Θάλασσας και του εδάφους της Τουρκικής Δημοκρατίας και μέσω του εδάφους της Ελληνικής Δημοκρατίας ως διαμετακομιστή (Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός) με σκοπό να εφοδιάζει με φυσικό αέριο τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σκοπός, όπως αναφέρεται, είναι η ανάπτυξη ευνοϊκών συνθηκών για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού.
Μάλιστα, επικαλούνται την ισχύουσα νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη τις Διεθνείς Συνθήκες και Οργανισμούς, στους οποίους η Ελληνική Δημοκρατία και η Ρωσική Ομοσπονδία είναι συμβαλλόμενα μέρη ή μέλη, και ειδικότερα, τη Συμφωνία της 30ης Ιουνίου 1993 για την προώθηση και την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων, τη Συμφωνία της 26ης Ιουνίου 2000 για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την αποτροπή φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου, καθώς και τη Συμφωνία της 29ης Απριλίου 2008 για τη συνεργασία κατά την κατασκευή και εκμετάλλευση αγωγού φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι υπογραφές ήταν μεταξύ του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη και του υπουργού Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Novak. Επίσης υπογράφηκε μεταξύ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του προέδρου της «Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, (Vnesheconombank-VEB)» Βλαντιμίρ Ντιμίτριεφ. 

O πρωθυπουργός Α.Τσίπρας αργά το βράδυ της Παρασκευής όταν συζήτησε με συνεργάτες του οι οποίοι τον συνόδευαν στην επίσκεψή του στη Ρωσία τόνισε:

«Το παλεύουμε, θα κερδίσουμε».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιούνκερ μετά τη γεωπολιτική στροφή της χώρας θα προτείνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα νέο «πακέτο» το οποίο θα μπορεί να είναι κατ’ αρχήν αποδεκτό.

«Αντι να παραπονιέται θα έπρεπε να πει στον ελληνικό λαό ότι η Κομισιόν του προσέφερε επενδυτικό πακέτο 35 δισ. ευρώ από το 2015 έως το 2020. Αν ήμουν Ελληνας πρωθυπουργός, θα το 'πουλούσα' αυτό ως επιτυχία», τόνισε με συνέντευξη του στο Spiegel και συμπλήρωσε ότι δεν άκουσε κάτι τέτοιο από τον πρωθυπουργό.

Παρέλειψε βέβαια να πει ότι χωρίς διαγραφή χρέους δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αλλά και τους όρους τους οποίου θέτει και καθιστούν την "βοήθεια" αυτή επαχθή και ουσιαστικά νέο δάνειο.

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα βελτιωμένη πρόταση συμφωνία, θα περιλαμβάνει αναφορά στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, κάτι που θα αποτελεί μια κατ’ αρχήν νίκη για τον Αλ. Τσίπρα.

Επίσης θα περιλαμβάνει μικρά πρωτογενή πλεονάσματα και δεν θα περιλαμβάνει μείωση μισθών και συντάξεων

Απ’ την άλλη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν θα προτείνεται μια μόνιμη συμφωνία, αλλά προσωρινή, μια παράταση της δανειακής σύμβασης για 6 ή 9 μήνες, με διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας μας για το διάστημα αυτό.

Με την κίνηση αυτή, η Ελλάδα καθίσταται ενεργειακός-διαμετακομιστικός κόμβος, ανεβάζει την στρατηγική και γεωπολιτική αξία της χώρας αφού η ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια θα περνάει μέσα από την χώρα μας! Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει ενδυναμώσει σε σημαντικό βαθμό το γεωπολιτικό χαρτί της χώρας, εφόσον πλέον θα εισρέσουν στα ταμεία αρχικά 3 δισ ευρώ διαψεύδοντας τα "μνημονιακά παπαγαλάκια" με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. 

Η χώρα θα προσέρθει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές με ενισχυμένη διαπραγματευτική θέση αφού όλοι θα αντιληφτούν ότι υπάρχουν και αλλού πραγματικοί σύμμαχοι..Το ενδιαφέρον βέβαια είναι η αντίδραση των ΗΠΑ οι οποίες είναι εξοργισμένες αυτή τη στιγμή καθώς η Ελλάδα τολμησε να σηκώσει "κεφάλι"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας