-->

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Γιατροί Χωρίς Σύνορα και MOAS: Διάσωση 369 ανθρώπων το πρώτο 24ωρο από την έναρξη των επιχειρήσεων διάσωσης


Μάλτα/ Αθήνα, 4 Μαΐου 2015: Το Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι περισυνελέγησαν σε αρκετές επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο, κατά την προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν το επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα από τη Λιβύη προς την Ευρώπη. 369 άνθρωποι διασώθηκαν από το πλοίο MY Phoenix, μια σύμπραξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) και της Μαλτέζικης οργάνωσης
MOAS (Migrant Offshore Aid Station, Σταθμός Διάσωσης και βοήθειας μεταναστών στη θάλασσα). Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, επιπλέον 104 άνθρωποι διασώθηκαν από το MY Phoenix και μεταφέρθηκαν σε εμπορικό πλοίο.

Το πλήρωμα του MY Phoenix που αποτελείται από 20 άτομα, και περιλαμβάνει επαγγελματίες έρευνας και διάσωσης, επαγγελματίες διαχείρισης  μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης (cam-copter), καθώς και ιατρικό προσωπικό, πραγματοποίησε την πρώτη επιχείρηση διάσωσης την Κυριακή το απόγευμα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι της Μάλτας. Οι διασωθέντες ήταν κυρίως από την Ερυθραία, μεταξύ των οποίων έγκυες γυναίκες και περίπου 45 παιδιά, ακόμα και βρέφη.

«Τίποτα δεν σε προετοιμάζει για το θέαμα 369 απίστευτα στριμωγμένων ανθρώπων σε ένα αλιευτικό σκάφος», δήλωσε ο Chris Catrambone, συνιδρυτής της MOAS μαζί με τη σύζυγό του, Regina. «Οι άνθρωποι που διασώθηκαν χθες το απόγευμα ήταν τόσο συνωστισμένοι, που τα πόδια τους υπέφεραν από κράμπες και δυσκολεύονταν να περπατήσουν. Ακόμη και μετά από αρκετές ώρες της επιχείρησης διάσωσης, παρέμεναν πολλοί άνθρωποι στη βάρκα. Τόσο γεμάτο με ανθρώπους ήταν το αλιευτικό».

Will Turner, Συντονιστής επείγουσας παρέμβασης
Γιατρών Χωρίς Σύνορα ©Ikram N'gadi
Όλοι όσοι διασώθηκαν από το πλήρωμα της MOAS την Κυριακή το απόγευμα, δέχθηκαν την ιατρική φροντίδα της ομάδας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα  για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως διαβήτης, αφυδάτωση και λοιμώξεις του δέρματος, τραυματισμών εξαιτίας ξυλοδαρμών και βίαιων επιθέσεων και υποστήριξη εγκύων. Η κατάσταση όλων των διασωθέντων που επιβιβάστηκαν  στο MY Phoenix, είναι σήμερα σταθερή. Λαμβάνουν τροφή, νερό και άλλα βασικά είδη για την υγιεινή και την επιβίωσή τους. 
«Χθες καταφέραμε να διασώσουμε 369 άνθρωποι και σήμερα βοηθήσαμε επιπλέον 104», σημειώνει ο Will Turner, συντονιστής της επείγουσας παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Το πλοίο μας είναι κατάμεστο πλέον. Χθες το βράδυ, καθώς οι διασωθέντες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά προσπαθούσαν να κοιμηθούν κάτω από τις κουβέρτες, δεν υπήρχε εκατοστό ελεύθερο. Το μέγεθος αυτής της κρίσης είναι σπαρακτικό και μας ξεπερνάει. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα». 

Ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Pozzallo της Σικελίας αυτή τη στιγμή παρέχουν φροντίδα σε περισσότερους από 800 επιζώντες στα νερά της Μεσογείου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι ομάδες αυτές εξετάζουν και παρέχουν υγειονομική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε εκατοντάδες πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες που έχουν ανάγκη. 

Σημείωση:
Εκφράζονται φόβοι ότι το 2015 θα είναι η πλέον θανατηφόρα χρονιά για όσους διακινδυνεύουν να περάσουν δια θαλάσσης τη Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής φέτος, εκτιμάται ότι 1.750 άνθρωποι έχουν πνιγεί, σε σύγκριση με τους 96 θανάτους κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω στο σκάφος MY Phoenix, το οποίο πραγματοποιεί επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας σε συνεργασία με την οργάνωση MOAS (Migrant Offshore Aid Station, Σταθμός Διάσωσης και βοήθειας μεταναστών στη θάλασσα). Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σύντομα θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο με ένα ακόμη σκάφος, το οποίο θα λειτουργήσει αποκλειστικά με μέλη της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας