-->

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Νέες συνομιλίες στο Brussels Group Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Νέος γύρος συνομιλιών ξεκινά τη Δευτέρα στο Brussels Group, με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να εισέρχονται στην τελική φάση, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εκταμίευση χρημάτων, καθώς το θέμα της ρευστότητας πιέζει πλέον ασφυκτικά.

Το Μέγαρο Μαξίμου από την προηγούμενη εβδομάδα, με δύο διαδοχικές συσκέψεις του κυβερνητικού συμβουλίου, έδωσε κατευθύνσεις στους εμπλεκόμενους στη διαπραγμάτευση, στους συμμετέχοντες στα κλιμάκια του Brussels Group, να επιταχύνουν τις
απαιτούμενες ενέργειες.

Οι συσκέψεις συνεχίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις λεπτομέρειες των ελληνικών προτάσεων. Η εξειδίκευση των ελληνικών προτάσεων για τον ΦΠΑ και τα εργασιακά ήταν όπως φαίνεται το αντικείμενο των συσκέψεων που είχε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν όψει της Συνόδου στη Ρίγα της Λετονίας, η κυβέρνηση επιδιώκει την εντατικοποίηση των πολιτικών διεργασιών και συνεννοήσεων με στόχο την επίτευξη ενιαίας συμφωνίας, μιας συμφωνίας τετραετίας που θα δίνει λύση και δεν θα διαιωνίζει το πρόβλημα της ύφεσης. 

Επίσης έχει δηλώσει ότι η Σύνοδος Κορυφής και ένα έκτακτο Eurogroup μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο και για την επίτευξη συμφωνίας και για το ζήτημα της ρευστότητας.

Καθώς κορυφώνονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνουν στο τραπέζι το ζήτημα του δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που από την πλευρά των δανειστών τεθούν τελεσίγραφα ή πακέτο μέτρων του τύπου «take it or leave it».

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Mega, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι αν υπάρξει τελεσίγραφο από την πλευρά των δανειστών του τύπου «αυτό είναι το πρόγραμμα και πάρτε το» αυτό θα είναι και το αντικείμενο του δημοψηφίσματος, καθώς η κυβέρνηση θα απορρίψει αυτή την εκβιαστική λογική.

Υπέρ του δημοψηφίσματος ως διαπραγματευτικού όπλου τάχθηκε εκ νέου, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. «Ένα ισχυρό δημοψηφισματικό αποτέλεσμα που με ένα σύνθετο ερώτημα θα άφηνε τον λαό να αποφανθεί ότι όντως θέλει τη λύση του ζητήματος μέσα στην ευρωζώνη και όχι ρήξη, αλλά δεν θέλει άλλα μέτρα, τα οποία οδήγησαν εδώ που ξέρουμε, ίσως να ήταν ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια του Τσίπρα».

Τον δρόμο της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία έδειξε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης: «Αν σε οποιαδήποτε περίπτωση βρεθεί εκτός των ορίων της εντολής και καλεστεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις θα ερωτηθεί ξανά ο λαός. Αν όμως η συμφωνία είναι εντός των ορίων της εντολής -όπως πιστεύουμε και διεκδικούμε- δεν θα χρειαστεί τίποτα πέρα από την ψήφο της Βουλής».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας