-->

Παναγιωτης Κλακικος Υποψηφιος Δημαρχος Σουφλιου

Παναγιωτης Κλακικος Υποψηφιος Δημαρχος Σουφλιου
Παναγιωτης Κλακικος Υποψηφιος Δημαρχος Σουφλιου

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Ανάσα ζωής στον Έβρο..... Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

«Αξίζει τον κόπο να φύγουν οι τευτλοπαραγωγοί από την απελπισία και τη μιζέρια. Να ξαναδουλέψουν οι 150 εργάτες. Να καταναλώσουμε ζάχαρη ελληνική από την Ορεστιάδα. Να ξαναμπούν στα γρανάζια οι ζαχαροπλάστες της περιοχής, οι πωλητές και οι
διακινητές των προϊόντων».

Οι αγρότες της περιοχής έχουν μαζέψει πολύ πίκρα και χολή. Κυβερνητικό βλέπουν και γυαλίζει το μάτι τους. Είναι έτοιμοι να πάρουν κοτρόνες στα χέρια τους και να ορμήσουν. Όποιον πάρει ο Χάρος. Την κοροϊδία δεν την σηκώνουν άλλο. Ενάμιση χρόνο έχουν να πληρωθούν για τα τεύτλα. Πέρσι πήγανε την παραγωγή τους στο Πλατύ (450 χλμ. μακριά). Το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα δεν λειτούργησε. Ο λόγος είναι ότι η ζάχαρη είναι στο ΧΑΑ και αλλιώς παίζεται το παιχνίδι. Το κέρδος με τις τράπεζες.

Ήρθε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές του που εκλέχθηκαν στις 25 Ιανουαρίου. Έφεραν τα καλά μαντάτα. Τα λεφτά βρέθηκαν (δάνειο) για τις αποζημιώσεις. 8,5 εκατομμύρια μοιράστηκαν στους παραγωγούς για να μπορέσουν να σπείρουν φέτος. Παρ' όλα αυτά κοιτάζουν δύσπιστα. Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί οι προηγούμενοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Δεν ήταν πατριώτες; Δεν ήθελαν να σταματήσει η αφαίμαξη της περιοχής; Ακολουθούσαν τις εντολές των δανειστών με αποτέλεσμα τον μαρασμό της περιοχής;

Ακόμα θυμούνται τον Σαμαρά να παρακάμπτει την επίσκεψη στην Ορεστιάδα. Το έκανε επειδή δεν τόλμησε να έρθει και να τους πει κατάματα ότι το εργοστάσιο θα κλείσει. Πώς να ρισκάρει να πει ότι το κέρδος θα πάει στους ξένους; Να χάσει ψήφους; Γι' αυτό τους χαιρέτησε απ' εξω από την Ορεστιάδα τους συγκεντρωμένους.

Η σημερινή κυβέρνηση το είπε και το έκανε. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα ανοίξει το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα και θα δώσει ανάσα πνοής στην μαραζωμένη περιοχή. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βρέθηκαν τα λεφτά για να ξαναμπεί το εργοστάσιο σε λειτουργία. Με συνέπεια και αποφασιστικότητα προτρέπει τους αγρότες να ξεκινήσουν εκ νέου τον αγώνα. Να σπείρουν και να παράγουν. Και λίγα να είναι τα στρέμματα, θα είναι εξασφαλισμένη η τιμή τους για τους αγρότες παραγωγούς. Θα πληρωθούν επιπλέον με 37,5 ευρώ /στρέμμα. Να τολμήσουν παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις πλημμύρες. Παρά τη δύσκολη χρονιά. Αξίζει τον κόπο να φύγουν από την απελπισία και τη μιζέρια. Να ξαναδουλέψουν οι 150 εργάτες. Να καταναλώσουμε ζάχαρη ελληνική από την Ορεστιάδα. Να ξαναμπούν στα γρανάζια οι ζαχαροπλάστες της περιοχής, οι πωλητές και οι διακινητές των προϊόντων.

Η σημερινή απόφαση λειτουργίας του εργοστασίου στην Ορεστιάδα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη του τόπου και πρέπει πρώτα και κύρια να το στηρίξουν οι άμεσα ενδιαφερόμενο (αγρότες, εργάτες κ.λπ.). Στο πάρα πέντε πρόλαβε η κυβέρνηση να σταματήσει το οριστικό κλείσιμο από τις τράπεζες. Έτσι τα μηχανήματα θα σταματήσουν να σκουριάζουν στις αποθήκες και στους αγρούς.

Δυστυχώς τα ΜΜΕ επιλέγουν να ασχοληθούν με ανώδυνα και ανούσια πράγματα παρά με τα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου. Η μετάδοση ενός μηνύματος αισιοδοξίας θα ήταν αρκετό για να έρθει η ελπίδα στον Έβρο. Άλλωστε αυτό δεν είναι και το καθήκον τους;

Ευγενία Ηλιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας