-->

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

ΤΟ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΣΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σχετικά με το δημαρχιακό μέγαρο του πρώην Δήμου Νέας Βύσσας (νυν καλλικρατικού Δήμου Νέας Ορεστιάδος)


Κύριοι Υπουργοί, 
Κατά την εφαρμογή του Καλλικράτη η έδρα πολλών δήμων μεταφέθηκε σε μεγαλύτερους λόγω της συνένωσης η οποία πραγματοποίηθηκε. Την εποχή εκείνη όμως κάποιοι δήμοι ανά την
Ελλάδα είχαν ενταχθεί σε προγράμματα
κατασκευής  υποδομών των κτιρίων τους μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Ένας από αυτούς του πρώην δήμους ήταν και αυτός του Δήμου Νέας Βύσσας στο Βόρειο Έβρο ο οποίος με τον νέο καλλικρατικό σχεδιασμό ενσωματώθηκε στο δήμο Νέας Ορεστιάδος. Σύμφωνα με καταγγελίες που μας προσκόμισε το μέλος του Εθνικού συμβουλίου και πολιτευτής Έβρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Λελιάτσος, ο καταργούμενος δήμος είχε ξεκινήσει την κατασκευή νέου Δημαρχιακού κτηρίου δαπάνη ύψους 990.000 ευρώ. Το εν λόγω κτήριο θεμελιώθηκε το Μάιο του 2010 και από τότε δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο αποπεράτωσης του. Προφανώς η μεταφορά της έδρας του δήμου στον νέο καλλικρατικό δήμο Ορεστιάδας ακύρωσε το εν λόγω έργο.

Για την εν λόγω κατασκευή δαπανήθηκαν (σύμφωνα με τα στοιχεία που εκδίδει το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών)  50.000 ευρώ για την αγορά του οικοπέδου, ενώ η προσωρινή κατασκευή κόστισε το ποσό των 454.000 ευρώ.                          

Κατόπιν αυτού εδώ και 5 έτη καμία εργασία αποπεράτωσης του εν λόγω έργου δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα σήμερα αυτό το κτίριο να βρίσκεται υπό πλήρη εγκατάλειψη και οι θυσίες του Ελληνικού λαού για ακόμη μια φορά να πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων. Πόσο ακόμη ανικανότητα μπορεί να ανεχτεί αυτός ο δύσμοιρος τόπος και πόση αδιαφορία εγκατάλειψη και διασπάθιση δημοσίου χρήματος θα ανεχτούν οι Εβρίτες; Προφανώς οι υπέυθυνοι που εγκρίνανε την εν λόγω δαπάνη κατασκευής ή δεν ξέρανε η δεν γνωρίζανε για την αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη και αποδεικνύει περίτρανα πως σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει σχεδιασμός. Την εποχή που ο Ελληνικός λαός στενάζει στη μέγγενη του μνημονίου δεν μπορεί και δεν νοείται δημόσιο χρήμα να πετιέται με αυτό τον τρόπο
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
1. Ποιό είναι μέχρι σήμερα το ακριβές συνολικό κόστος δαπάνης για την εν λόγω κατασκευή;
2. Ποιές οι προθέσεις σας για το εν λόγω κτήριο; Ποιά η μελλοντική χρήση του εν λόγω κτιρίου και πότε σκοπεύετε να το αποπερατώσετε;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτριος Καμμένος
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας