-->

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Νέα υπουργική απόφαση δίνει λύση για τους πληγέντες από τις πλημμύρες αγρότες

Σαφείς οδηγίες δίνει η νέα υπουργική απόφαση στους αγρότες που υπέστησαν καταστροφές, από τις πρόσφατες πλημμύρες, στις καλλιέργειές τους, σχετικά με τη δήλωση των δικαιωμάτων τους, προκειμένου να μην τα χάσουν, ενόψει της νέας ΚΑΠ.

Δίνονται δύο δυνατότητες, τα χωράφια μπορούν να δηλωθούν ως
αγρανάπαυση, η οποία θεωρείται κανονική καλλιέργεια σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση, και αν κάποιος έχει πάνω από 75% της εκμετάλλευσής του μέσα στα πλημμυρισμένα και δηλωθούν ως αγρανάπαυση τότε δεν έχει και υποχρεώσεις πρασινίσματος, δεν χρειάζεται να κάνει διαφοροποίηση καλλιεργειών, ούτε να κρατήσει περιοχή οικολογικής εστίασης.


Αν κάποιος αγρότης δεν βολεύεται με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να δηλώσει και τις μόνιμες καλλιέργειες του (δέντρα) και αυτές που είχε σκοπό να σπείρει, γράφοντας υποσημείωση στην αίτησή του ως μη διαθέσιμο λόγω ανωτέρας βίας" δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Νίκος Ρόιδος.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι αγρότες θα πρέπει να δηλώσουν τις καλλιέργειες που προτίθενται να καλλιεργήσουν μέχρι τις 15 Μαΐου, με βάση την καλλιεργητική κατάσταση των καλλιεργημένων γαιών. Έτσι, τα προβλήματα που υπέστησαν οι αγρότες μετά τις πλημμύρες δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στη δήλωση των καλλιεργειών κατά τη διαδικασία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το έτος 2016, καθώς η εικόνα του χαρτογραφικού υποβάθρου είναι προγενέστερη της παρούσης κατάστασης και οι αγρότες μπορούν να υποδείξουν τη θέση των αγροτεμαχίων τους στον χάρτη.

"Λύνεται το σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στον υπολογισμό των δικαιωμάτων του παραγωγού. Θα ήταν αδιανόητο κοντά στη φετινή ζημιά τους, οι αγρότες να έχουν επιπτώσεις στον προσδιορισμό των νέων δικαιωμάτων τους που θα τους ακολουθούσε μέχρι το 2020. Ευτυχώς βρέθηκε λύση" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρόιδος. 

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των αγροτών, που έχουν πλημμυρίσει τα χωράφια τους και δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν, με αποτέλεσμα να μην έχουν εισόδημα. "Είναι το δεύτερο αίτημα που υπάρχει και αναμένει τη λύση του" ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Νίκος Ρόιδος, επισημαίνοντας ότι "πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, μέσω εθνικής ή κοινοτικής οδηγίας, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι παραγωγοί".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας