-->

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ..... Οι Αμερικανοί «εκτελούν» την Ανγκελα Μέρκελ

Του Γιώργου Παυλόπουλου

«Θυμάστε την έκρηξη αγανάκτησης που σημειώθηκε στη Γερμανία, εξαιτίας των πρόσφατων αποκαλύψεων ότι οι ΗΠΑ ασκούσαν κατασκοπία στο Βερολίνο; Ε, λοιπόν, μην δίνετε και τόση σημασία». Με αυτό τον καταφανώς απαξιωτικό για τους Γερμανούς και την
κυβέρνησή τους τρόπο ξεκινούσε το κεντρικό σχόλιο στο χθεσινό φύλλο της Wall Street Journal. Όσο για την αφορμή, δεν ήταν άλλη από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND όχι απλώς συνεργαζόταν αρμονικά, εδώ και δεκαετίες, με την αμερικανική NSA, αλλά «κάρφωνε» σε αυτήν τους Ευρωπαίους εταίρους, τους οποίους παρακολουθούσε συστηματικά.

Και η εφημερίδα συνεχίζει, φωτίζοντας το «θέατρο» των Γερμανών στο συγκεκριμένο θέμα και ταυτόχρονα εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την ίδια την Ανγκελα Μέρκελ. «Την ώρα που η κ. Μέρκελ μαστίγωνε τις ΗΠΑ για τις πρακτικές τους στη συλλογή πληροφοριών, το γραφείο της γνώριζε πολύ καλά για τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες που ανέπτυσσε το Βερολίνο σε βάρος γειτονικών χωρών, ενώ η BND είχε αποστείλει από το 2008 ή και πιο νωρίς στην καγκελαρία μια επιστολή για το πρόγραμμά της», σημειώνει το σχόλιο, ενώ καταλήγει κουνώντας το δάχτυλο στους Γερμανούς και υποδεικνύοντάς τους ότι, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οφείλουν να ευθυγραμμιστούν πλήρως και αδιαμαρτύρητα με τις ΗΠΑ. «Ναι, οι φίλοι κατασκοπεύουν φίλους. Τώρα, λοιπόν, ίσως ήρθε η ώρα για το Βερολίνο να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στις πραγματικές απειλές για την ασφάλεια της Γερμανίας και της Ευρώπης, κυρίως δε στο επιθετικό Κρεμλίνο το οποίο κυβερνά ένας πρώην πράκτορας της KGB».

Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες, λέει ένα γνωστό λαϊκό γνωμικό. Αυτό ακριβώς κινδυνεύει να πάθει τώρα η «σιδηρά καγκελάριος», η οποία βρίσκεται στο καναβάτσο μετά το ντιρέκτ που δέχθηκε από τους Αμερικάνους. Βλέπετε, επέλεξε να «παίξει» μαζί τους και, ακόμη χειρότερα, να τους επιτεθεί σε ένα γήπεδο που ελέγχουν πλήρως, σε βαθμό ώστε να έχουν καλύτερες προσβάσεις στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ακόμη και από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας! Όπως ήταν δε φυσικό, έχασε τα αβγά και τα πασχάλια!

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτό το γεγονός να αποδειχθεί η αρχή του τέλους για την παντοδυναμία της Μέρκελ στο εσωτερικό της Γερμανίας, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών -είτε την ψήφιζαν στις εκλογές είτε όχι- της έδειχνε τυφλή εμπιστοσύνη, κυρίως επειδή κατάφερε να βγάλει τη χώρα αλώβητη και πιο ισχυρή από τη μεγάλη οικονομική κρίση, καθιστώντας την κυρίαρχη στην Ευρώπη. Τώρα, όμως, καταλαβαίνουν ότι τους δούλευε ψιλό γαζί και το κλίμα αλλάζει. «Η Προδοσία», τιτλοφορείται χαρακτηριστικά το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Der Spiegel, στο εξώφυλλο του οποίου υπάρχει μια φωτογραφία της Μέρκελ, με την υποσημείωση: «BND και κυβέρνηση κατά των γερμανικών συμφερόντων».

Βεβαίως, οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης δεν αγγίζουν μόνο τη Μέρκελ, αλλά το σύνολο της γερμανικής πολιτικής ελίτ. Και αποδεικνύουν πόσο εύστοχος ήταν γνωστός Έλληνας πολιτικός ο οποίος, στο μοναδικό ίσως ορθό σχόλιο που έχει κάνει στη μακρά του καριέρα, είχε χαρακτηρίσει τη Γερμανία «οικονομικό γίγαντα με μυαλό νάνου». Η μανία του Βερολίνου να «λιώσει» την Ελλάδα επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει την ορθότητα της πολιτικής του, η υπεροψία και ο κυνισμός που σφραγίζουν τη στάση του ακόμη και απέναντι σε ισχυρές δυνάμεις όπως η Γαλλία, αλλά και η απερίσκεπτα ωμή εμπλοκή του στον εμφύλιο της Ουκρανίας και την επαναχάραξη των συνόρων της Ευρώπης, ενισχύουν το παραπάνω συμπέρασμα.

Το ερώτημα είναι πόσοι θα την πληρώσουν μέχρι να μπει φρένο…

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας