-->

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Τινάζει στον αέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο!

ΠΗΓΗ
Μετά την άρνηση Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ να συμπράξουν στο θέμα του περίφημου ασυμβίβαστου, το SDNA αποκαλύπτει τις σκέψεις των Τσέχων να μην επενδύσουν χορηγικά σε προϊόν που θεωρούν βίαιο και διεφθαρμένο!

Aλλο ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ φέρνει στο
φως το SDNA, σε συνέχεια της χθεσινής μας αποκάλυψης ότι οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αρνήθηκαν να υπογράψουν το έγγραφο της Super League προς το ΟΠΑΠ, με το οποίο ο συνεταιρισμός θέτει θέμα περί ασυμβιβάστου στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη, λόγω της παρουσίας του (ή... «παρουσίας» του) στον Οργανισμό και στην ΑΕΚ.

Η πρωτοβουλία, όπως αναφέραμε, ανήκει στον Ολυμπιακό, που έχει διαχωρίσει τη θέση του και έχει πει πως δεν θα συνυπογράψει την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας της λίγκας με τον ΟΠΑΠ, αν υπάρχει ασυμβίβαστο. Φυσικά, οι περισσότερες ομάδες συμφώνησαν μαζί του και υπέγραψαν το έγγραφο, όχι όμως και οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ που θεωρούν πως δεν υφίσταται ούτε νομικό, αλλά ούτε καν ηθικό ασυμβίβαστο.

Το SDNA το έψαξε –ως όφειλε- περισσότερο το θέμα και επεδίωξε να μάθει την άποψη του ίδιου του ΟΠΑΠ πάνω στα ζητήματα αυτά. Τι προέκυψε; Μια «βόμβα», που άμα σκάσει, θα πάρει μαζί της τις περισσότερες ομάδες της Super League που επιβιώνουν και πορεύονται χάρη στα χρήματα της χορηγίας.

Για τον ΟΠΑΠ, λοιπόν, το θέμα δεν φτάνει καν στα περί ασυμβιβάστου, που επί του παρόντος δεν μπαίνει σε συζήτηση. Κι αυτό, διότι οι Τσέχοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και σκεπτικοί για το αν πρέπει να μπουν ακόμη και στη διαδικασία να κάνουν πρόταση στη Super League για ανανέωση της χορηγικής σύμβασης που εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει από αξιόπιστες πηγές, οι Τσέχοι είναι πολύ θορυβημένοι με τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε πλέον δεν πρόκειται για μια εταιρία που ελέγχεται από το Δημόσιο και έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις που της επιβάλει το κράτος. Πλέον η πολιτική έχει αλλάξει τελείως και οι χορηγίες που δίδονται είναι απολύτως στοχευμένες και έχουν αντίκρισμα. Ήδη, μάλιστα, πολλές χορηγίες έχουν παγώσει, ενώ απομακρύνθηκαν από άλλες που θεωρούσαν ότι προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Σχετικά με τη χορηγία στη Super League, υπάρχει η άποψη ότι η ζημιά που κάνει στην εικόνα του Οργανισμού, είναι μεγαλύτερη από το όποιο ανταποδοτικό όφελος. Θεωρούν και δεν το κρύβουν, ότι πρόκειται για ένα σαθρό προϊόν, που τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η ακραία βία και η διαφθορά. Μια άποψη που αντικατοπτρίζει άλλωστε και στην γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, που βλέπει τη μία εισαγγελική έρευνα να διαδέχεται την άλλη και τους παράγοντες να παρελαύνουν σε εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία.

Στον ΟΠΑΠ θεωρούν ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν προκύπτει κανένας λόγος να βάλουν τα ωραία τους λεφτά στη Super League, θέτοντας στο τραπέζι στην όποια συζήτηση γίνει (αν γίνει) τα ζητήματα της βίας και της διαφθοράς.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ή τετελεσμένο, καθώς οι Τσέχοι δεν έχουν πάρει τις οριστικές τους αποφάσεις για το αν θα προσφέρουν νέα χορηγία στη Super League. Όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, αποτελούν σκέψεις των διοικούντων τον Οργανισμό που μπορεί μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων και συζητήσεων να διαμορφωθούν και ανάλογα.

Εξάλλου, ακόμη και στην περίπτωση που στον ΟΠΑΠ αποφασίσουν τελικά να μην δώσουν χορηγία στη λίγκα για την επόμενη χρονιά, τίποτα δεν αποκλείει το να κινηθούν μεμονωμένα για κάποιες ομάδες που εκείνοι θεωρούν ότι αξίζει να συνεργαστούν και να δώσουν διαφήμιση για τη φανέλα.

Γνωρίζουν, άλλωστε, ότι ουσιαστικός ανταγωνιστής δεν υπάρχει. Καμία εταιρία (ειδικά οι στοιχηματικές που έχουν προσωρινή άδεια) δεν μπορεί να προσφέρει τα χρήματα που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να δώσει ο ΟΠΑΠ. Άλλωστε η Super League, έχει αποδείξει στα 9 χρόνια από την ίδρυση της, ότι δεν μπορεί να βρει άλλο χορηγό. Και ειδικά τώρα που δεν υπάρχει το κράτος για να μεσολαβήσει, το πράγμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Ίσως πάλι, η στάση του ΟΠΑΠ στην προκειμένη περίπτωση να αποτελεί και ένα μήνυμα ή ένας τρόπος πίεσης προς τους παράγοντες και προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τα βαρίδια και την παρακμή και να έρθουν καλύτερες μέρες και στο οικονομικό κομμάτι.

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας