-->

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Προβλήματα στη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος λόγω έντονης χιονόπτωσης και διακοπής ηλεκτροδότησης του κέντρου εκπομπής Θάσου

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Σάκη Τσαούση για την ανταπόκρισή του στο αίτημά μου για ενημέρωση για τα προβλήματα λήψης του τηλεοπτικού σήματος που διαπιστώνουμε όλοι στους δέκτες μας από αργά το Σάββατο βράδυ μέχρι σήμερα.

Ενημέρωση  Digea   9/3/2015  ώρα  11:00
Η εκπομπή του σήματος στα κέντρα «Θάσος»,
«Βασιλάκι», «Ξάνθη», «Κορυλοβός», «Νευροκόπι» και «Πλάκα» έχει διακοπεί λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση. Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις δεν είναι εφικτή λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. Γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, για την αποκατάσταση του προβλήματος (πηγή: digea.gr).

Σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από τα ξημερώματα της Κυριακής 8/3/2015 τόσο στα κανάλια που μεταδίδονται  μέσω digea αλλά και μέσω της ΝΕΡΙΤ, ο κ. Τσαούσης συμπληρώνει τα ακόλουθα:
Το βασικό πρόβλημα είναι  στο κέντρο εκπομπής «Τούμπα Θάσου» όπου  έχει διακοπεί η εκπομπή του λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση. Η οδική πρόσβαση στις εγκαταστάσεις δεν είναι εφικτή μέχρι τώρα παρά τις  προσπάθειες που έγινα καθ΄όλη την διάρκεια της χθεσινής ημέρας λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που επικρατούσε με αποτέλεσμα να κλείσει το οδικό δίκτυο. Κάθε εναέρια πρόσβαση ήταν επίσης αδύνατη λόγω ομίχλης και ισχυρών ανέμων που επικρατούν στο κέντρο εκπομπής (Κ/Ε) σε υψόμετρο 1.200 μέτρα, ώστε να μπορέσουν τεχνικοί της ΔΕΗ, της DIGEA αλλά και της  ΕΡΤ να επέμβουν.

Σήμερα ξεκίνησαν και πάλι οι προσπάθειες για την διάνοιξη του οδικού Δικτύου  με άγνωστο μέχρι αυτή  την στιγμή αποτέλεσμα.

Έτσι δεν  υπάρχει από τα ξημερώματα της  Κυριακής σε όλη την ΑΜΘ εκπομπή των  περιφερειακών καναλιών από  τον Ν. Σερρών έως και τον Ν. Έβρου.

Εξαίρεση αποτελεί ο Ν. Έβρου από την πόλη των Φερών έως και το Ορμένιο που όλα λειτουργούν κανονικά πανελλαδικά και περιφερειακά μετά από άμεση αποκατάσταση τα ξημερώματα της Κυριακής από τους  τεχνικούς του Digea της περιοχής παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν στην περιοχή.

Έτσι όσον αφορά την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και για ενημέρωση των τηλεθεατών εκπέμπουν κανονικά από το κέντρο εκπομπής Πλάκα όλα τα πανελλαδικά εκτός των περιφερειακών – τοπικών καναλιών. Η μη εκπομπή των περιφερειακών, τοπικών  καναλιών δεν οφείλεται στο κέντρο εκπομπής «Πλάκα» αλλά στο πρόβλημα που υπάρχει στο Κ/Ε Θάσου μιας και η δικτύωση των Περιφερειακών καναλιών γίνεται μέσω Θάσου.

Έτσι οι τηλεθεατές που έχουν πρόβλημα στα πανελλαδικά κανάλια στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να συντονίσουν ή να είχαν συντονίσει εξ΄αρχής τους δέκτες στις  συχνότητες της  Αλεξανδρούπολης από το Κ/Ε Πλάκα και όχι σε συχνότητες της Θάσου.

Αυτό  επιτυγχάνεται με νέο συντονισμό στους αποκωδικοποιητές ή και στις  τηλεοράσεις που έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή με την εξής κίνηση:

Από το Ρυθμίσεις – ψηφιακά κανάλια – χειροκίνητος συντονισμός – κανάλι 27 – ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (DIGEA)
Από το Ρυθμίσεις – ψηφιακά κανάλια – χειροκίνητος συντονισμός – κανάλι 30 – ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (DIGEA)
Από το Ρυθμίσεις – ψηφιακά κανάλια – χειροκίνητος συντονισμός – κανάλι 31 – ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (ΝΕΡΙΤ)
Από το Ρυθμίσεις – ψηφιακά κανάλια – χειροκίνητος συντονισμός – κανάλι 24 – ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (ΝΕΡΙΤ)

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας