-->

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Συντριβή Airbus με 150 επιβαίνοντες στη νότια Γαλλία: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί»


Το αεροσκάφος έχανε ύψος με υπερβολικά μεγάλο βαθμό καθόδου επί 8 λεπτά - 16 μαθητές οι 2 καθηγητές τους και δυο βρέφη στη λίστα των θυμάτων - ΗΠΑ: «Δεν βλέπυμε τρομοκρατική ενέργεια».

Βουτιά θανάτου επί οκτώ λεπτά πραγματοποιούσε το αεροσκάφος της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, σκοτώνοντας 150 άτομα. Δύο βρέφη, 16 μαθητές από τη Γερμανία και δύο συνοδοί
δάσκαλοι είναι ανάμεσα στους επιβάτες του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την γερμανική αεροπορική εταιρεία, θυγατρική της Lufthansa, στο αεροσκάφος βρίσκονταν 144 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος.

Συντρίμμια του έχουν εντοπιστεί στο Ντιν-λε-Μπεν, στις γαλλικές Άλπεις, σε ύψος 2.000 μέτρων, σε μία περιοχή όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη. Πάντως , σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στις γαλλικές αρχές το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus 320 έχει βρεθεί.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι ένα ελικόπτερο κατάφερε να προσγειωθεί κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, αλλά ότι δεν βρέθηκε κανένας επιζών.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλία οι επιβάτες ηταν 144 και έξι τα μέλη πληρώματος, ενώ σύμφωνα με την Germanwings στο αεροσκάφος επέβαιναν και δύο βρέφη .

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι στο αεροσκάφος, τύπου Airbus A320, επέβαιναν 142 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, σύμφωνα με τον τοπικό βουλευτή Κριστόφ Καστανέ που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ και χάθηκε από τα ραντάρ στις 11:00 ώρα Γαλλίας.

Σύμφωνα με τη Le Monde το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 10:47 (τοπική ώρα), ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Η πτήση, η 4U9525, απογειώθηκε, σύμφωνα με την ισπανική AENA, στις 08:55 από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης με 144 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. H επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στις 10:47 τοπική ώρα ενώ πετούσε βορειοανατολικά της Ντιν και συνετρίβη κοντά στην περιοχή Μπαρσελονέτ, στις γαλλικές Άλπεις (σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Ιταλία).

Ο πιλότος ζήτησε επείγουσα κάθοδο, γεγονός που σημαίνει ότι οι ελεγκτές εναέριας πληροφορίας πρέπει να καθαρίσουν τον εναέριο χώρο που βρίσκεται κάτω από την πορεία του αεροσκάφους. Συνήθως η επείγουσα κάθοδος συμβαίνει με ταχύτητα 5.000 ποδών ανά λεπτό, ωστόσο η ταχύτητα απώλειας ύψους του αεροπλάνου της Germanwings ήταν 3.375 πόδια ανά λεπτό. 

Αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει στο BBC ότι το αεροσκάφος φαινόταν να πετά πολύ χαμηλά.

Εμπειρογνώμονας δήλωσε στο BFM TV ότι το αεροπλάνο πετούσε πολύ χαμηλά, γεγονός που δείχνει ότι οι πιλότοι επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνοι τους πριν στείλουν το μήνυμα, οπότε φάινεται πως είχαν ήδη χάσει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Το στίγμα του αεροσκάφους, όπως καταγράφηκε από την υπηρεσία Flight Radar:
Σύμφωνα με το flightradar24 η πτήση ανέβηκε στα 38.000 πόδια όπως και προβλεπόταν, όμως στη συνέχεια άρχισε να χάνει ύψος και τελικά να χαθεί από τα ραντάρ στα 6.800 πόδια.

Η εικόνα της τοποθεσίας όπως την παρουσιάζει το Conflict News στο twitter:
Το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος βρίσκεται 100 χλμ βόρεια της Νίκαιας κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρίσκεται χιονοδρομικό κέντρο, ενώ οι σκιέρ ανέφεραν ότι άκουσαν ένα δυνατό βόμβο και είδαν πυκνούς καπνούς θεωρώντας ότι πρόκειται για στρατιωτικές ασκήσεις. Μονάδες έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει ήδη στο σημείο της συντριβής.

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας