-->

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Kατεβάζει ρολά λόγω hacking η Bitcoin Cavirtex

Η υπηρεσία της Canadian Virtual Exchange (Cavirtex) αποφάσισε να παύσει τη δραστηριότητά της στις 20 Μαρτίου 2015, μετά από διενέργεια εσωτερικής έρευνας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε μια παλαιότερη έκδοση της βάσης δεδομένων της.

Η υπηρεσία δεν είναι απολύτως βέβαιη ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στις
υποδομές της έχουν παραβιαστεί, αλλά ακόμα κι έτσι, αναγνώρισε την αδυναμία της να εγγυηθεί την εμπιστευτικότητα των διαπιστευτηρίων των λογαριασμών των χρηστών της.

Σε μια επίσημη δήλωση, η Cavirtex είπε ότι στην πιθανώς παραβιασμένη βάση δεδομένων περιλαμβάνονται στοιχεία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) και hashed κωδικοί πρόσβασης. Τα σχετικά έγγραφα αναγνώρισης δεν αποθηκεύονται στον ίδιο χώρο, αλλιώς οι επιπτώσεις για τους πελάτες θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερες.

«Πιστεύουμε ότι η ζημία στη φήμη της εταιρείας που προκαλείται από την πιθανή παραβίαση θα βλάψει σημαντικά την ικανότητά μας να συνεχίσει να λειτουργεί με επιτυχία,” η επίσημη δήλωση ενημερώνει.

Το συμβάν ανακαλύφθηκε την Κυριακή, αλλά δεν είναι σαφές πότε πραγματικά συνέβη. Η εταιρεία προτρέπει τους πελάτες της να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους και να αλλάξουν τους κωδικούς τους, καθώς και να αφαιρέσουν τα cookies της Cavirtex στον web browser.

Από την άλλη πλευρά, η Cavirtex λέει ότι είναι φερέγγυα και ότι κανένα από τα κεφάλαια των πελατών που διαχειρίζεται δεν χάθηκε ποτέ. Ως εκ τούτου, οι πελάτες δεν πρέπει να έχουν λόγο να ανησυχούν μήπως δεν λάβουν όλα τα χρήματά τους.

Αιτήσεις επιστροφής που θα ληφθούν έως τις 25 Μαρτίου θα υλοποιηθούν χωρίς εξαίρεση, η υπηρεσία λέει, ενώ όλες οι συναλλαγές θα πρέπει να σταματήσουν στις 20 Μαρτίου.

Σε μια άλλη ανακοίνωση, η Cavirtex ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί από τον πάροχο πληρωμής την απέτρεψε από την καθημερινή επεξεργασία των άμεσων καταθέσεων μεγαλύτερο από $ 150.000 / € 132.000, και ότι οι αποσύρσεις μπορούν να “χριεαστούν τουλάχιστον 5 ημέρες περισσότερο από το συνηθισμένο”.

Κατά τη διαδικασία αυτή, η υπηρεσία θέλει να βεβαιωθεί ότι τα χρήματα καταλήγουν στον νόμιμο ιδιοκτήτη του και συμβουλεύει τους πελάτες να ενημερώσουν εάν λάβουν επιβεβαιώσεις μέσω email για συναλλαγές που δεν είχαν πραγματοποιήσει.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι κυβερνοεγκληματίες που ενημερώθηκαν για το περιστατικό μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να στοχεύσουν τους πελάτες της Cavirtex μέσω επιθέσεων phishing.

Πηγή: SecNews

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας