-->

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

EKTAKTO : Βλάβη που παρουσιάστηκε στον υποθαλάσσιο αγωγό ψύξεως των μηχανών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή.


Πολύ πιο σοβαρή απ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι η βλάβη που παρουσιάστηκε στον υποθαλάσσιο αγωγό ψύξεως των μηχανών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή.


Σύμφωνα με την Ροδιακή, η κατάσταση βρίσκεται στο κόκκινο από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, καθώς 7 μονάδες του
εργοστασίου βρίσκονται υποχρεωτικά εκτός λειτουργίας, αφού δεν μπορεί να γίνει η ψύξη τους λόγο της σοβαρής βλάβης που παρουσιάστηκε.

Αυτή τη στιγμή, ολόκληρο το νησί της Ρόδου, βασίζεται σε 4 αεριοστρόβιλους οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία όλο το 24ωρο, σε 20 Η/Ζ (Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη) που δουλεύουν επίσης ασταμάτητα μέρα και νύχτα καθώς επίσης και στους... ανέμους η ένταση των οποίων προσθέτει ενεργειακό απόθεμα (ή αφαιρεί αντίστοιχα) από τη λειτουργία των αιολικών πάρκων που βρίσκονται στη Ρόδο.

Eκτός από τους κινδύνους που υπάρχουν ανά πάσα στιγμή να βυθιστεί σε ένα μεγάλο και απρόβλεπτης εξέλιξης μπλακ – άουτ το νησί της Ρόδου, η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ τις τελευταίες μέρες, είναι πραγματικά ασύμφορη αφού ούτε λίγο ούτε πολύ κοστίζει 600 τόνους πετρέλαιο συνολικά το 24ωρο για να μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρο το νησί. Σημειώνεται ότι ένα μεγάλο κομμάτι των καυσίμων που ξοδεύονται αντιστοιχεί στα Η/Ζ που είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, αφού λειτουργούν με καθαρό ντίζελ.

Τεράστιος κίνδυνος για ένα μπλακ άουτ

Με αυτά τα δεδομένα, η ηλεκτροδότηση του νησιού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στο έλεος του… καιρού και της αυξημένης κατανάλωσης. Οι μηχανές που σήμερα λειτουργούν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή μπορούν να παράγουν 95 Μεγαβάτ συνολικά. Μαζί με τα 9 περίπου Μεγαβάτ που δίνουν τα αιολικά πάρκα, η μέγιστη δυνατή παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, φθάνει τα 104 Μεγαβάτ.

Χθες, η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα άγγιξε τα 103 Μεγαβάτ κι όλοι εύχονται τις επόμενες μέρες, μέχρι να επισκευαστεί η βλάβη να μην υπάρξουν ξανά αυτές οι ισορροπίες τρόμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σοβαρή αυτή βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό που μεταφέρει νερό για να ψύχονται οι μηχανές του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σορωνή, μπορεί να πάρει από μία εβδομάδα έως και ένα δεκαήμερο.

Ειδικός δύτης εξερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή από την περασμένη Δευτέρα που η κακοκαιρία δημιούργησε τη βλάβη, να βρει το σπασμένο σημείο του αγωγού που έχει υποστεί καθίζηση, αλλά μέχρι και το απόγευμα δεν είχε εντοπιστεί το σημείο.

Εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί ειδική διαδικασία και μηχανήματα για την επισκευή του, γεγονός για το οποίο η ΔΕΗ θα έπρεπε να είχε ζητήσει ήδη βοήθεια από Περιφέρεια ή Δήμο Ρόδου (Λιμενικό Ταμείο) για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ταχύτερα η παρέμβαση.

Σημειώνεται ότι ο αγωγός αυτός, έχει συμπληρώσει 41 χρόνια λειτουργίας, όσο δηλαδή και το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή και ότι είχε προταθεί το 1990 να γίνει ένας ακόμα παράλληλος για κάθε ενδεχόμενο, αλλά η πρόταση είχε κριθεί τότε ως οικονομικά ασύμφορη.

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας