-->

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Κολομβία: Καταδίκη της πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κολομβίας καταδίκασε την πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών Μαρία Πιλάρ Ουρτάδο στο πλαίσιο υπόθεσης παράνομων υποκλοπών στη διάρκεια της προεδρίας του Άλβαρο Ουρίμπε, από το 2002 ως το 2010.

Η Ουρτάδο κρίθηκε ένοχη για
«κατάχρηση εξουσίας» μέσω «άδικων και αυθαίρετων πράξεων», καθώς και για «παράνομη παραβίαση επικοινωνιών», σύμφωνα με την ετυμηγορία που εκδόθηκε από το δικαστήριο.
Πρώην διευθύντρια της Διεύθυνσης Ασφαλείας (DAS), η Μαρία Πιλάρ Ουρτάδο δικαζόταν επειδή συμμετείχε στην παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών αντιπολιτευόμενων πολιτικών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται προσωπικότητες της αριστεράς όπως ο νυν δήμαρχος της Μπογκοτά Γκουστάβο Πέτρο και η πρώην γερουσιαστής Πιεδάδ Κόρντομπα, αλλά επίσης δημοσιογράφοι και δικαστικοί, μεταξύ των οποίων οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η Ουρτάδο κατέφυγε το 2010 στον Παναμά, όπου επί τέσσερα χρόνια έχαιρε πολιτικού ασύλου. Στις 30 Ιανουαρίου παραδόθηκε στις κολομβιανές αρχές, έπειτα από διεθνές ένταλμα που εκδόθηκε από την Ιντερπόλ. Έκτοτε βρίσκεται υπό κράτηση.

Ο πρώην ιδιαίτερος γραμματέας του Ουρίμπε, ο Μπερνάρντο Μορένο, ο οποίος αποφυλακίσθηκε προσωρινά αφού πέρασε 19 μήνες υπό κράτηση στη διάρκεια της έρευνας, καταδικάσθηκε επίσης κατά τη συνεδρίαση αυτή. Κατηγορούνταν ότι ζήτησε πληροφορίες που είχαν ληφθεί παρανόμως από αξιωματούχους της DAS, η οποία εξαρτάται από την προεδρία.

Οι ποινές των δύο κατηγορουμένων, στους οποίους το 2010 είχε απαγορευθεί η άσκηση οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος επί 18 χρόνια, πρόκειται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Ορισμένα από τα θύματα των υποκλοπών κατηγόρησαν δημόσια τον Ουρίμπε ότι είχε ζητήσει ο ίδιος τις παράνομες υποκλοπές, κάτι που εκείνος αρνείται.

Ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος, ο οποίος προσωπικά χαίρει ασυλίας επειδή είναι γερουσιαστής, υπερασπίσθηκε την «καλή φήμη» της πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών, για την οποία είπε πως «βρίσκεται υπό διωγμό», και υπογράμμισε πως οι επίμαχες υποκλοπές προέκυψαν από «επιχειρήσεις εθνικής ασφαλείας».

Μέχρι τώρα η Ουρτάδο δεν έχει καταθέσει ενώπιον της δικαιοσύνης. Η ενδεχόμενη αντίδρασή της στην καταδίκη της τροφοδοτεί εικασίες, κυρίως αν είναι πιθανό να ενοχοποιήσει τον πρώην πρόεδρο με αντάλλαγμα μια μείωση της ποινής της.

Πηγή: Ζούγκλα

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας