-->

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να θέτει τη ζωή των προσφύγων σε κίνδυνο

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2014 - Μετά τις πρόσφατες θανατηφόρες τραγωδίες στη Μεσόγειο που εκτιμάται ότι στοίχισαν τη ζωή σε 300 επιπλέον ανθρώπους, όταν τα πλοία που τους μετέφεραν βυθίστηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να επανεκτιμήσει άμεσα τις πολιτικές της για τους μετανάστες,
τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες, καθώς κι εκείνες που αφορούν στον έλεγχο των συνόρων, προκειμένου να σταματήσουν να θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές.

«Μετά την κλιμάκωση της αστάθειας στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ, διαπιστώνουμε ότι οι αφίξεις των μεταναστών, των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων συνεχίζουν να αυξάνονται, καθώς περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από εμπόλεμες συρράξεις», δηλώνει ο Manu Moncada, συντονιστής προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τη μετανάστευση. Ο ίδιος τονίζει ότι οι υπερβολικά περιοριστικές πολιτικές στον ελέγχο των συνόρων από τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν καταστήσει ως μοναδική επιλογή την επικίνδυνη θάλασσια διαδρομή για τους απελπισμένους μετανάστες. «Η Ιταλία, η Ελλάδα και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την αποφυγή όλων αυτών των αναίτιων θανάτων», πρόσθεσε.

Αμέσως μετά την παύση της θαλάσσιας επιχείρησης διάσωσης με την ονομασία “Mare Nostrum” από τις ιταλικές Αρχές  το 2014, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους και προειδοποίησαν ότι η κατάσταση μπορεί να λάβει καταστροφικές διαστάσεις μέσα στους ερχόμενους μήνες που ξεκινάει η υψηλή περίοδος των αναχωρήσεων των μεταναστών, των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, οι οποίοι διασχίζουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επαναλαμβάνουν ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα είναι απολύτως αναγκαίες, όταν οι άνθρωποι δεν έχουν καμία νόμιμη επιλογή για να φτάσουν στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό τους αναγκάζει να ρισκάρουν τη ζωή τους για δεύτερη φορά, αφού έχουν ήδη εγκαταλείψει τις χώρες καταγωγής τους εξαιτίας του φόβου και του κινδύνου.


Σημείωση
  
Από το 2008, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν ανταποκριθεί στις επείγουσες ιατρικές και ανθρωπιστικές ανάγκες των νεοαφιχθέντων στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων, καθώς επίσης και των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών που βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση. 

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας