-->

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Ανοίγει η ΕΡΤ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο;

Γράφει ο/η: Κώστας Παπαζαχαρίου
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει το στίγμα της νέας ΕΡΤ. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα γίνει μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης όπου θα περιγράφονται αναλυτικά τα βήματα για τη μετάδοση του σήματος, το ενδεχόμενο μεταβατικό διάστημα λειτουργίας και την επανασύστασή της...


Το πολιτικό μήνυμα είναι πως η χώρα θα αποκτήσει για πρώτη φορά δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς μέχρι σήμερα οι πολίτες έχουν πληρώσει πολλά για κρατική ραδιοτηλεόραση και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε κυβερνητική ραδιοτηλεόραση.

Η ΕΡΤ θα εκπέμψει ξανά και η ΝΕΡΙΤ θα σταματήσει τη λειτουργία της, με μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, θα επαναπροσληφθούν όσοι εργάζονταν στην ΕΡΤ μέχρι τις 11 Ιουνίου 2013 ενώ θέση θα έχουν όσοι εργάστηκαν για τη ΔΤ και αργότερα για τη ΝΕΡΙΤ, καθώς και όσοι προσελήφθησαν με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Τα συνολικά έσοδα της ΕΡΤ, με το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ, λένε ότι αρκούν για να καλύψουν την είσοδο και των απολυμένων. Σήμερα, με τον ισχύον προϋπολογισμό της ΝΕΡΙΤ για το 2015 παραμένουν αδιάθετα, ως «ισοζύγιο», 95 εκατ. ευρώ. Η επαναφορά της ΕΡΤ θα δημιουργήσει ξανά έναν σταθερό πυλώνα στον χώρο των ΜΜΕ

Προς το παρόν αναζητείται η νομική φόρμουλα για την εκπομπή της ΕΡΤ. Η σοβαρή πρόταση που έχει κατατεθεί, περιλαμβάνει τρία στάδια:

-Την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπογεγραμμένη από τους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας, με την οποία θα καταργείται η προηγούμενη ΚΥΑ των Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα. Με τη νέα ΚΥΑ επανέρχεται σε ισχύ ο ιδρυτικός νόμος της ΕΡΤ (1730/1987) και τίθεται σε άμεση λειτουργία η ΕΡΤ.

-Με τροπολογία ή με νόμο ακυρώνεται μέσα σε διάστημα ενός μήνα ο ιδρυτικός νόμος της ΝΕΡΙΤ.

-Μέσα σε διάστημα έξι μηνών κατατίθεται το νέο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, ως δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης. Στο σχέδιο αυτό θα υπάρχει πρόβλεψη για την αξιολόγηση του προσωπικού.

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας