-->

Παναγιωτης Κλακικος Υποψηφιος Δημαρχος Σουφλιου

Παναγιωτης Κλακικος Υποψηφιος Δημαρχος Σουφλιου
Παναγιωτης Κλακικος Υποψηφιος Δημαρχος Σουφλιου

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Παύθηκε οριστικά νοσηλεύτρια μετά από δέκα χρόνια κοπάνας

Το ιδιότυπο καθεστώς της ατιμωρησίας που επικρατούσε μέχρι πρότινος στο δημόσιο τομέα, με πειθαρχικά συμβούλια «φιλικά» προς τους ελεγχόμενους υπαλλήλους, με συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για χρόνια ολόκληρα και με ποινές - «χάδια», αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά μέσα από μία κοινότοπη εκ πρώτης όψεως απόφαση παύσης εργαζόμενης από τα καθήκοντά της σε ένα μικρό περιφερειακό νοσοκομείο,
όπως αυτή αναρτήθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια.

Η νοσηλεύτρια Β.Ζ. του νοσοκομείου Αιγίου παύθηκε οριστικά από τα καθήκοντα της τρία χρόνια μετά την επίσημη γραπτή αναφορά της διευθύντριας Νοσηλευτικής υπηρεσίας στους ανωτέρους της και δέκα (!) ολόκληρα χρόνια μετά την αδικαιολόγητη και προκλητική απουσία της από το νοσοκομείο Αιγίου.

Η...κοπανατζού νοσηλεύτρια ήταν κοινό μυστικό στο μικρό νοσοκομείο της Αχαΐας την τελευταία δεκαετία. Κοινό μυστικό όμως ήταν, λένε στο protothema.gr πηγές του νοσοκομείου, και η κάλυψη που είχε από τους υπεύθυνους για μεγάλο διάστημα στην προκλητική συμπεριφορά της.

«Από το 2004 άρχισε να απουσιάζει συστηματικά για μεγάλα διαστήματα, που ξεπερνούσαν τις νόμιμες άδειες που δικαιούταν, π.χ. αναρρωτικές, εκπαιδευτικές, με ή άνευ αποδοχών, ό,τι άδεια υπήρχε γραφόταν στα βιβλία για τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια. Κατά καιρούς της γίνονταν επιπλήξεις και συστάσεις, ωστόσο στην καλύτερη περίπτωση εμφανιζόταν στη θέση της δυο τρεις ώρες της βάρδιας της» λέει στέλεχος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η νοσηλεύτρια είχε αρχίσει να «πολιτογραφείται» ως ένα ιδιόρρυθμο άτομο, που δεν επιδεχόταν παρατηρήσεων και συστάσεων, εμφανιζόταν κατά το δοκούν στο νοσοκομείο και αγνοούσε επιδεικτικά φιλικές συστάσεις, αλλά και προφορικές υπηρεσιακές εντολές σχετικά με τη συμμόρφωσή της στο ωράριο.

Σύμφωνα με εργαζόμενους, στο πλαίσιο της κακώς εννοούμενης αλληλεγγύης και συναδελφικότητας, οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου φρόντιζαν να την μετακινούν από κλινική σε κλινική ώστε να μην αποκαλυφθεί η δυσλειτουργία που προκαλούσε η νοσηλεύτρια με τη συμπεριφορά της. Μάλιστα, η Β.Ζ. φέρεται να ελέγχθηκε και για τυχόν ψυχική διαταραχή, σε μια προσπάθεια να εξηγηθεί η συμπεριφορά της. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν άλλαζε: Η Β.Ζ. απουσίαζε αδικαιολόγητα και συστηματικά από τα υπηρεσιακά της καθήκοντα.

Τελικά, το θέμα της επί μακρόν και αδικαιολογήτως απουσίας της νοσηλεύτριας τέθηκε στο ΔΣ του νοσοκομείου τον Αύγουστο του 2012, και το συμβούλιο αποφάσισε να το παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο, επειδή το παράπτωμα υπερέβαινε τις αρμοδιότητες του. Η πειθαρχική διαδικασία δρομολογήθηκε και ολοκληρώθηκε τρία χρόνια αργότερα, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 οδηγώντας την Β.Ζ. εκτός ΕΣΥ.

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας