-->

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Στο ΠΓΝΑ ο πλέον σύγχρονος αξονικός τομογράφος της χώρας

πηγη
Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί από χθες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο πλέον σύγχρονος αξονικός τομογράφος που διαθέτει νοσοκομείο στη χώρα μας. Το νέο μηχάνημα, αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και προσφέρει σημαντικές διευκολύνσεις, τόσο στους γιατρούς, όσο και στους ασθενείς.


Το κόστος του νέου αξονικού τομογράφου, τον οποίο εξασφάλισε το νοσοκομείο μέσω ΕΣΠΑ, αγγίζει τις 795.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα υπολογιστικής τομογραφίας 128 τομών, την στιγμή που ο παλαιότερος αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου ήταν 1 τομής. Το νέο μηχάνημα, προσφέρει ταχύτατη σάρωση και απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος, ενώ δίνει τη δυνατότητα παραγωγής ιατρικών εικόνων εξαιρετικής διαγνωστικής ακρίβειας. Παράλληλα, πέρα από την ταχύτερη εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού ασθενών, επιτρέπει τη διενέργεια νέου τύπου εξετάσεων, όπως είναι η μη επεμβατική εξέταση καρδιακών αγγείων και άλλων παθήσεων καρδιάς και εγκεφάλου. Βεβαίως, το πλέον σημαντικό για τους ίδιους τους ασθενείς, ιδιαίτερα για εκείνους που χρειάζεται να υποβάλλονται συχνά σε αξονική τομογραφία, είναι το γεγονός ότι με τον νέο τομογράφο η εξέταση γίνεται ασφαλέστερη, αφού η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι κατά 80% λιγότερη, ενώ δεν υπάρχει κανένα όριο βάρους. Έτσι, οι γιατροί του ΠΓΝΑ έχουν ένα εργαλείο, αξιόπιστο, που παρέχει την απαραίτητη σιγουριά για μία ακριβή διάγνωση. Παράλληλα, αναβαθμίζει την εκπαίδευση φοιτητών και ειδικευόμενων γιατρών, ενώ με αυτή την τεχνολογία αιχμής, προωθείται περαιτέρω η ιατρική έρευνα, ένας τομέας που η χώρα μας πρέπει να αναδείξει περισσότερο. 
Από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου, ο Δημήτρης Λαζόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του και σημείωσε: «Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τους ταχείς ρυθμούς για την προσθήκη νέου εξοπλισμού και τις επόμενες ημέρες να έχουμε κι άλλες καλές ειδήσεις». 
Σημειώνεται ότι ο παλιός αξονικός τομογράφος, που μετρά πλέον 12 χρόνια, συνεχίζει να βρίσκεται σε λειτουργία και θα χρησιμοποιείται όποτε υπάρχει ανάγκη. Ο νέος τομογράφος έχει τοποθετηθεί σε χώρο διαμορφωμένο κατάλληλα, δίπλα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπως προβλέπει η σύγχρονη χωροθέτηση στα νοσοκομεία.

Της Κικής Ηπειρώτου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας