-->

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Αδριανούπολη: «Η καταστροφή του αιώνα» -Νέο φράγμα στο τουρκικό έδαφος προωθεί η Άγκυρα

Αγανακτισμένη και αποφασισμένη εμφανίζεται η τουρκική πλευρά, μετά και τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Αδριανούπολης. 
Η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου υδάτων κατηγόρησε ευθέως τη Βουλγαρία για την τακτική της απελευθέρωσης τεράστιων όγκων
νερού, αλλά και για την εγκατάλειψη του κοινού σχεδίου μεταξύ των δύο χωρών για την ορθολογική διαχείριση του Τούντζα.

Από την άλλη, οι κάτοικοι της Αδριανούπολης που είδαν για μία ακόμη φορά τις περιουσίες τους να καταστρέφονται σκέφτονται πλέον σοβαρά να κινηθούν δικαστικά εναντίον της Βουλγαρίας, ενώ ο νομάρχης της περιοχής έκανε λόγο για την «καταστροφή του αιώνα».

Νέο φράγμα στο τουρκικό έδαφος προωθεί η Άγκυρα
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δασών και Υδάτων της Τουρκίας Βεϊσέλ Έρογλου, σημείωσε πως σε επαφές που είχε με κατοίκους της πλημμυροπαθούς Αδριανούπολης τού γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχουν σκέψεις για κατάθεση μαζικών μηνύσεων κατά της βουλγαρικής πλευράς. 
Ο υπουργός Δασών και Υδάτων της Τουρκίας υποστήριξε ότι υπεύθυνοι για τα φράγματα στη Βουλγαρία δεν αφήνουν τον αναγκαίο ελεύθερο χώρο για να εμποδίσουν την υπερχείλιση των υδάτων σε περιπτώσεις σφοδρών βροχοπτώσεων.
«Έχουμε προειδοποιήσει τη βουλγαρική πλευρά και η υπομονή των κατοίκων στην περιοχή της Αδριανούπολης εξαντλείται», είπε ο Έρογλου.
Παράλληλα, ο κ. Έρογλου σημείωσε ότι η Βουλγαρία εγκατέλειψε το κοινό σχέδιο των δύο χωρών για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων του Τούντζα, με το οποίο η ταχύτητα ροής του ποταμού θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο, με παράλληλα οφέλη για τον τουρισμό των δύο περιοχών. 
«Ήταν ένα κοινό φιλικό πρότζεκτ. Από την πλευρά μας, κάναμε όλα όσα έπρεπε, όταν όμως έφτασε η στιγμή για υπογραφή της συμφωνίας, η βουλγαρική κυβέρνηση αδράνησε…», ανέφερε.
Παράλληλα, κι αφού οι δύο χώρες δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού φράγματος στον Τούντζα, όπως τόνισε ο υπουργός, η Άγκυρα έχει εκπονήσει ένα plan B, προκειμένου να εμποδίσει τη διαιώνιση των πλημμυρικών φαινομένων, με την κατασκευή ενός φράγματος στην τουρκική πλευρά των συνόρων, στην περιοχή Çömlekköy. «Με αυτό τον τρόπο, ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να μειώσουμε τις πλημμύρες στους ποταμούς Τούντζα και Μαρίτσα», συμπλήρωσε ο κ. Έρογλου.

«Η καταστροφή του αιώνα»
Ο Νομάρχης της Αδριανούπολης Dursun Ali Sahin σε δηλώσεις του εμφανίστηκε επίσης αγανακτισμένος από την κατάσταση στην περιοχή ευθύνης του, κάνοντας λόγο για τη χειρότερη καταστροφή του αιώνα. 
Όπως επισήμανε, παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον 500 σπίτια βούλιαξαν στα νερά του ποταμού, τελικώς δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής.
«Η μείωση του νερού που έρχεται από τη Βουλγαρία είναι καλά νέα. Αν όμως η Βουλγαρία ανοίξει ξανά τα φράγματά της τις επόμενες ημέρες, τότε ίσως ζήσουμε νέες καταστροφές. Γι’ αυτό και σχεδιάζουμε να πάρουμε επείγοντα μέτρα ως τη Δευτέρα».

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας