-->

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Οι πλημμύρες έφεραν την οικονομία του Έβρου 15 χρόνια πίσω - Μεγαλύτερες ζηµιές στις περιοχές Σουφλί

Οι τελευταίες πληµµύρες στον Έβρο έχουν καταστρέψει ολοσκερώς 50.000 στρέµµατα χειµερινών σιτηρών, 20.000 στρ. βαµβάκι, 25.000 µηδικής, 3000 καλαµπόκι, 1.500 στρέµµατα µε σπαράγγια και περί τα 1000 στρέµµατα µε σκόρδα ενώ εκατοντάδες στρέµµατα µε καρποφόρα δέντρα βρίσκονται κάτω από το νερό, σύµφωνα µε στοιχεία που παρείχε ο πρόεδρος του ελγα,
Βασίλης Έξαρχος Οι µεγαλύτερες ζηµιές σηµειώνονται στις περιοχές Σουφλί, Τυχερό, Νέα Βύσσα, Φέρες και τα Λαγυνά, ενώ οι πρώτες προβλέψεις των τοπικών παραγόντων µιλούν για απώλειες στις εαρινές σπορές από 80-100%, ανάλογα µε το πόσο γρήγορα θα στεγνώσουν τα χωράφια για να µπορέσουν οι παραγωγοί να σπείρουν.

Την κατάσταση επιδεινώνει επιπλέον το γεγονός ότι νερό συνεχίζει να εισέρχεται συνεχώς από τη πλευρά της Βουλγαρίας, µε αποτέλεσµα κάτοικοι και αγρότες της Ανδριανούπολης να ετοιµάζονται να κινηθούν ακόµα και δικαστικά εναντίον του βουλγαρικού κράτους.

Την ίδια ώρα, µε µειωµένη γαλακτοπαραγωγή και απώλειες σε νεαρά ζώα, απάντησε το ζωικό κεφάλαιο σε πολλές περιοχές της χώρας, εξαιτίας του στρες που του προκάλεσαν οι ισχυροί άνεµοι και οι χαµηλές θερµοκρασίες. Στη Κρήτη τα ζώα έχουν ρίξει φέτος το γάλα 40% συνολικά εξαιτίας του χιονιά, ενώ σίγουρες θεωρούνται και οι καινούργιες απώλειες στα νεογέννητα αµνοερίφια των όψιµων φυλών, από πνευµονίες και υποθερµίες. Σε όλη την επικράτεια, εξαιτίας των συνεχόµενων βροχοπτώσεων, τα αιγοπρόβατα δεν βγαίνουν να βοσκήσουν, µένουν κλεισµένα στις στάνες τους µε αποτέλεσµα οι παραγωγοί να πρέπει συνεχώς να τους χορηγούν ζωοτροφές, κάτι που επιδεινώνει σηµαντικά την ήδη δύσκολη οικονοµική τους κατάσταση, ιδιαίτερα εκείνων που περιµένουν ακόµα τις πληρωµές από τις εξισωτικές, το τσεκ, τον καταρροϊκό και την ευλογιά.

Ταυτόχρονα, οι κατολισθήσεις και οι αποκλεισµοί του οδικού δικτύου, που επέφερε η έντονη χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, δυσκόλεψε τη πρόσβαση των παραγωγών στις εκµεταλλεύσεις τους και ιδιαίτερα στις ηµιοριενές και ορεινές περιοχές µε αποτέλεσµα να µη µπορούν να βοηθήσουν εγκαίρως τα κοπάδια τους ενώ και η παροχή τροφής κατέστη δύσκολη για τους κτηνοτρόφους.

Με σκοπό τη πλήρη εικόνα της έκτασης των καταστροφών, ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης επισκέφθηκε τη περιοχή του Έβρου στις 8 Φεβρουαρίου, ο οποίος µετά τον επιτόπιο έλεγχο σηµείωσε ότι «η οικονοµία του Έβρου γύρισε 15 χρόνια πίσω». Επιπλόεν, συµπλήρωσε ότι «πολλές µεταποιητικές γαλακτοκοµικές µονάδες και µεταποιξητικές επιχειρήσεις δεν θα µπορέσουν να έχουν την απαραίτητη πρώτη ύλη για την παραγωγή και τις εξαγωγές προϊόντων. Μέληµα του ΥΠΕΠΑ είναι να κινηθούν άµεσα και γρήγορα όλες οι διαδικασίες, να δοθούν οι απαραίτητες αποζηµιώσεις από τον ΕΛΓΑ, ώστε να υπάρξει µία κάποια ανακούφιση του αγροτικού κόσµου του Έβρου».

Κάτω από το νερό βρίσκονται 250.000 στρέµµατα καλλιεργειών και σταυλικών εγκαταστάσεων στη περιοχή του Έβρου, πάνω από 5.000 αιγοπρόβατα έχουν αποµακρυνθεί από τις στάνες τους για να προστατευτούν από τις πληµµύρες και περισσότερες από 500 γεωτρήσεις και αντλητικά συγκροτήµατα βρίσκονται πληµµυρίσµένα εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταµού και των υδάτινων απορροών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις σε όλη τη Β.Ελλάδα.

Ο µεγαλύτερος όγκος ζηµιών εντοπίζονται στις περιοχές Σουφλί και Νέα Βύσσα, στο Τυχερό ολόκληρες εκτάσεις µε οπωροφόρα έχουν καλυφθεί από το νερό ενώ στο νότιο Έβρο τις µεγαλύτερες ζηµιές έχουν υποστεί οι περιοχές Λαγυνά και Φέρες, όπου πληµµύρισαν 100.000 στρέµµατα µε καλλιέργειες σιτηρών, σκόρδων, καλαµποκιού, βαµβακιού και σπαραγγιών. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται να προκληθούν πολύ µεγάλες καθυστερήσεις στις εαρινές σπορές που αναµενόταν να σπαρθούν µέχρι και αρχές Απρίλη όπως καλαµπόκια, βαµβάκια και τεύτλα, µέχρι να αποστραγγιστούν οι τεράστιοι όγκοι νερού, µε ευνόητες συνέπειες για τους παραγωγούς.

Άµεση παρουσιάζεται η ανάγκη για παροχή ζωοτροφών, ύψους 60.000 ευρώ µόνο για το πρώτο δεκαπενθήµερο, στα κοπάδια ζώων που βρίσκονται εκτός των εγκαταστάσεων τους και έχουν να αντιµετωπίσουν το σφοδρό κρύο και την ασιτία, πληγές που έρχονται να συµπληρώσουν τις µεγάλες απώλειες που είχε από το καλοκαίρι του 2013 η κτηνοτροφία στη Β.Ελλάδα από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά που ανέρχονται σε 40.273 ζώα.

Παράλληλα, σύµφωνα µε επιπλέον πληροφορίες από το υπόµνηµα που έστειλε ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης στο ΥΠΕΠΑ, µετά από επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές, θα χρειαστεί χρηµατοδότηση ύψους 200.000 ευρώ για την Ορεστιάδα, 150.000 ευρώ για το ∆ιδυµότειχο και άλλων τόσων για το Σουφλί, µόνο για την άµεση αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας στους αγροτικούς δρόµους. Μάλιστα ο υφυπουργός εξέφρασε φόβους ότι, βάσει της έκτασης των ζηµιών, δεν αποκλείεται οι αγρότες να χάσουν φέτος εντελώς την καλλιεργητική περίοδο ενώ άλλες εκτιµήσεις µιλούν για απώλεια του 80% της παραγωγής.

Τις δηλώσεις τους για απώλειες σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο άµεσα καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να υποβάλλουν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος, προκειµένου να προχωρήσει ο οργανισµός σε µια έκτακτη πληρωµή µέσα στον Μάρτιο. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος, βρίσκεται σε εγρήγορση ο µηχανισµός του οργανισµού, ενώ έχουν προστεθεί και έκτακτοι γεωπόνοι, για να επισπευτεί η διαδικασία της καταγραφής των ζηµιών.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, στο ζωικό κεφάλαιο η Άρτα γράφει απώλειες 1.450 αιγοπροβάτων, η Πρέβεζα 140, η Θεσπρωτία 50 και ο Έβρος 80 προβάτων και 120 αρνιών. Εν τω µεταξύ, δεν είναι εµφανείς για την ώρα οι ζηµιές σε ακτινίδια, µηδική και εσπεριδοειδή, ενώ και οι καταστροφές στο πάγιο κεφάλαιο (αποθηκευµένη παραγωγή και αρδευτικά συστήµατα) θα αποζηµιωθούν µέσω ΠΣΕΑ, µε πιο σύντοµη από τη συνήθη διαδικασία, καθώς έχει αλλάξει ο σχετικός κανονισµός για τις θεοµηνίες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας