-->

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

To Mac Mini της Apple επιστρέφει δυναμικά!

To Mac Mini της Apple είναι ίσως από τα πιο αδικημένα υπολογιστικά συστήματα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ ο κολοσσός των νέων τεχνολογιών. 

Αυτό συμβαίνει γιατί παρόλο που η τελευταία του έκδοση που κυκλοφόρησε το 2012 ήταν μία entry level συσκευή χαμηλού κόστους (με αρχική τιμή περίπου στα 600 δολάρια), η Apple από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσιάσει μία αναβαθμισμένη έκδοση του (εν αντιθέσει με τα
MacBook Air και MacBook Pro για τα οποία υπήρξαν updated versions).


Στη διάρκεια του σημερινού iPad event όμως, η Apple αποφάσισε να μας θυμίσει ξανά ότι το Mac Mini brand παραμένει ζωντανό! Αν και σε επίπεδο design δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή, ωστόσο η Apple δίνει στους users μία σειρά από επιλογές, ώστε να κατασκευάσουν εκείνοι το σύστημα τους σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες τους. Συγκεκριμένα, μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία γκάμα Intel Core i7 Haswell επεξεργαστών (με ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 3GHz) και με την κεντρική μνήμη RAM να φτάνει μέχρι και τα 16GB. Επιπλέον, σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο οι users μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα από ένα "παραδοσιακό"hard drive με 1TB ή flash memory (με χωρητικότητα στα 256GB, 512GB και 1TB) ή ακόμη και ένα υβριδικό hard drive με χωρητικότητα στο 1TB, στο οποίο συνδυάζονται οι δυνατότητες ενός κανονικού hard drive και flash memory. Σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα των γραφικών, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε με Intel Graphics HD 5000 ή με Intel Iris Graphics. Όσον αφορά στις διαθέσιμες εξωτερικές ports, το αναβαθμισμένο Mac Mini κυκλοφορεί με 4 θύρες USB 3.0, 2 Thunderbolt ports, 1 HDMI και 1 Ethernet port, ενώ παράλληλα υποστηρίζει Wi-Fi(802.11 ac) και Bluetooth 

Σε περίπτωση που οι καταναλωτές δεν επιθυμούν να επιλέξουν εκείνοι τα hardware components του Mac Mini τους, η Apple λανσάρει 3 προκατασκευασμένα μοντέλα. Πρώτον, το "βασικό" μοντέλο με τιμή στα 499 δολάρια, διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5 με συχνότητα ρολογιού στο 1.4GHz με 4GB μνήμης RAM και ένα hard-drive με χωρητικότητα 500GB και κάρτα γραφικών Intel HD Graphics 5000. Το δεύτερο pre-config Mac Mini που στοιχίζει 699 δολάρια διαθέτει dual-core Intel Core i5 CPU με συχνότητα ρολογιού στα 2.6GHz, 8 GB μνήμης RAM, σκληρό δίσκο στο 1TB και Intel Iris Graphics. Τέλος, περιλαμβάνεται και ένα τρίτο ανώτερο μοντέλο της σειράς που κοστίζει 999 δολάρια και προσφέρει διπύρηνη CPU με Intel Core i5 (ταχύτητα στα 2.8GHz), 8GB μνήμης RAM, 1TB Fusion Drive και Intel Iris Graphics. Όλα τα μοντέλα Mac Mini θα βασίζονται στο λειτουργικό OS X Yosemite και θα έχουν χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

ΠΗΓΗ: digitallife.gr
by Πέτρος Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας